Referens: Carl Gustafs kyrka

Under 2022 hade vi äran att ta oss an ett unikt och utmanande arbete – avfärgningen av Carl Gustafs kyrka i Karlshamn. Detta projekt utmärkte sig inte bara genom att vara ovanligt omfattande, utan också genom de extremt höga kraven på precision och omsorg.

 

Att arbeta med Carl Gustafs kyrka, en byggnad som är klassad som K-märkt, innebar en extra dimension av ansvar och respekt för allas vår gemensamma historia. K-märkningen innebär bland annat att varje steg av arbetet övervakas noggrant av antikvariska experter. Detta kräver en detaljerad dokumentation av varje del av processen, samt ett noggrant urval av de material och produkter som ska användas.

Projektets omfattning var betydande. Kyrkans fasadyta uppmätte cirka 1 800 kvadratmeter, och vi använde en specialiserad våtsläckt kalk för att kalka denna yta. Det totala området som behandlades var hela 12 600 kvadratmeter, något som också det visar projektets stora skala.

I besiktningen av arbetet fick vi inte en enda anmärkning. Det är vi naturligtvis stolta över, då det visar på vår kompetens, precision och engagemang i projektet. Slutresultatet i detta projekt visar att vi kan hantera stora, komplexa uppdrag – men vi tar oss även an mindre projekt med samma engagemang och noggrannhet.

Vi strävar ständigt efter att överträffa förväntningar och leverera bra resultat, oavsett storlek eller komplexitet på projektet. Vi är tacksamma och stolta över att ha fått möjligheten att bidra till bevarandet av ett så betydelsefullt kulturarv som Carl Gustafs kyrka i Karlshamn.

Kalkning av fasad

Låt oss ta hand om ditt kommande fasadprojekt!

Vi utför en rad olika fasadarbeten och levererar alltid högsta kvalitet.