Referens: Rådhusgatan i Karlshamn

I centrala Karlshamn på Rådhusgatan 26 finns ett charmigt hus med en unik fasad.

Denna historiska pärla, med anor från slutet av 1700-talet, har en unik fasad med en karakteristisk ”sluring”-yta. Denna särskilda yta skapar en intressant visuell kontrast, där de strukturerade ytorna kompletteras av släta pelare och fönsternischer.

I vårt arbete med denna historiska byggnad inledde vi med en noggrann tvättning av fasaden. Vi utförde sedan kalkbruklagningar på utvalda ytor för att bevara husets autentiska karaktär. Efter dessa förberedelser applicerade vi ett lager av Soldalit, en högkvalitativ silikatfärg från Keim. Vi väljer exklusivt Keims produkter för våra fasadprojekt tack vare deras överlägsna egenskaper – de innehåller inte de plastmolekyler som är vanliga i många andra fasadfärger och är 100 % silikatbaserade. Denna kvalitet gör dem inte bara idealiska för vårt arbete utan även godkända för antikvariska projekt.

Samtidigt som vi arbetade på fasaden, tog Målarmästare Jonas Gustafssons team sig an fönstren och träpartierna. Dessa målades med linoljefärg, noggrant utvald för att matcha husets historiska karaktär. Färgen på fönstren, en djup och rik nyans av ”olnäsgrön”, är en specialblandning skapad av Lars Olnäs från Karlshamn. Detta unika recept förvaltas idag med stor stolthet i vår målarateljé.

Genom att kombinera traditionella tekniker med högkvalitativa material, har vi förvandlat Rådhusgatan 26 till ett fint exempel på hur man varsamt kan förnya och bevara skönheten i en historisk byggnad. Varje penseldrag och varje val av färg är en hyllning till vårt arv och en bekräftelse på vårt engagemang för att hålla historien levande.

Rådhusgatan, Karlshamn

Låt oss ta hand om ditt kommande fasadprojekt!

Vi utför en rad olika fasadarbeten och levererar alltid högsta kvalitet.